Een vangnet voor jouw tekst

Een foutje maken is niet erg. Maar op je website, in brochures of andere bedrijfscommunicatie? Liever niet. Onschuldige typefouten, spelfouten of onduidelijkheden staan slordig. Ook kom je minder betrouwbaar en professioneel over. Dat is zonde. Een goede tekst is meer dan een foutloze tekst. Zonder spel- en grammaticafouten en andere taaloneffenheden. Een goede tekst is ook prettig leesbaar, helder en actiegericht. Echte foutloze teksten sluiten naadloos aan op jouw doelgroep en jouw bedrijf. Qua schrijfstijl en tone of voice.

Een tekst laten proeflezen of editen is handig als twijfelt over de kwaliteit van jouw tekst. Weet je niet zeker of jouw tekst duidelijk is ingedeeld en of je lezers gericht aanspreekt? Dan is proeflezen of editen een slimme oplossing. Wij kijken met een frisse blik naar je tekst en zetten onze professionele kennis in om jouw tekst te optimaliseren.

USP’s

  1. Helder & leesbaar verhaal
  2. Geen taal-, type- of spelfouten
  3. Professionele uitstraling

Proofreading

Een goede tekst leest alsof je deze zelf hebt geschreven, maar dan nét wat beter. Proeflezen is eigenlijk een final check op jouw tekst. Soms zit het verschil namelijk al in kleine dingen. We controleren je tekst op type- en spelfouten, grammaticale oneffenheden, verkeerd interpunctiegebruik, dubbele spaties en inconsequent woordgebruik. We sporen alle oneffenheden op en verbeteren ze, zonder je tekst helemaal te herschrijven.

Editing

Soms is het nodig om de structuur van je tekst aan te pakken en – naast het corrigeren van spel- en grammaticafouten – de zinsopbouw, woordvolgorde of tone of voice te veranderen. Bij het editen van je tekst kijken we vooral naar de leesbaarheid en flow ervan. Is je boodschap duidelijk voor je lezers en staat er geen overbodige informatie in? Samen zorgen we ervoor dat jouw tekst vloeiend loopt, leesbaar is en de juiste boodschap overbrengt.