Schrijven kan iedereen. Een sterk verhaal vertellen niet. Een tekstschrijver kijkt toch net even anders naar teksten voor jouw website. Maar is een goede tekstschrijver de investering waard? In deze blog leggen we je uit waarom het inhuren van een tekstschrijver zeker de moeite waard is.

Zelf schrijven of een tekstschrijver?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om al je teksten zelf te schrijven. Dat werkstuk op school ging je prima af en met een spellingcontrole haal je de meeste fouten er ook wel uit. Een goede tekst is nog geen professionele tekst. Tekstschrijven is een vaardigheid: het is een kwestie van ervaring, creatief zijn met woorden en gestructureerd kunnen denken. Een tekstschrijver heeft meer dan simpelweg een vlotte pen en een uitstekende kennis van spelling en grammatica.

Een tekstschrijver zorgt voor een frisse, neutrale blik

Soms kan het onoverzichtelijk worden, zeker omdat je zelf dé expert bent in wat je verkoopt of levert. Elke beroepsgroep heeft z’n eigen vaktermen, waar lang niet elke lezer iets van begrijpt. Een tekstschrijver kijkt kritisch met je mee, toetst jouw taalgebruik en bepaalt vervolgens waar jargon op z’n plek is. Hij of zij vertaalt jouw ideeën in prettig leesbare content die toegevoegde waarde biedt. Juist die frisse, neutrale blik zorgt voor meer structuur en focus.

Een tekstschrijver communiceert met jouw doelgroep

Een goede tekstschrijver weet anderen te triggeren en overtuigen. Een tekstschrijver zorgt voor een tekst die naadloos aansluit op jouw doelgroep, doelstelling en medium. Hoe? Door je doelgroep in kaart te brengen, daar de tone of voice op aan te passen en elke boodschap in de juiste vorm te gieten. Dit zonder over te komen als een gelikte verkoper. Je wilt dat jouw doelgroep je boodschap écht voelt. Pas als je in dezelfde taal als je doelgroep spreekt en emoties oproept bij je lezer, heb je een tekst die zichzelf verkoopt.

Een tekstschrijver stelt kwaliteit voorop

Een foutje is snel gemaakt. Toch nemen lezers een tekst vol spelfouten niet serieus. Serieuze bedrijven investeren immers in kwaliteit. Een tekstschrijver leest elke tekst kritisch door om de laatste puntjes op de i te zetten. Vaak zelfs meerdere keren. Kwaliteit gaat echter verder dan een foutloze tekst. Feit is dat mensen online anders lezen dan offline. Online scant je publiek teksten en beslist het binnen luttele seconden of iets interessant is. Daarom moet een tekst ook duidelijk zijn, zowel qua structuur als inhoud. Een goede tekstschrijver speelt op zo’n manier met taal dat kwaliteit doordringt in zowel het uiterlijk als het innerlijk van elke tekst.

Een tekstschrijver creëert een merkidentiteit

Charisma hoef je niet per se direct te hebben; je kunt het ook creëren. Dit doe je door onderscheidend te zijn. Die snelle levertijd, top-notch kwaliteit en 24 uursservice hebben je concurrenten ook. Daarom gaat een tekstschrijver met je in gesprek. Samen definieer je jouw bedrijfsidentiteit en zet je de juiste toon. Samen vertaal je échte USP’s naar voordelen die uniek zijn voor je doelgroep.

Een tekstschrijver zet woorden om in winst

Er zijn goede en ervaren tekstschrijvers op de markt, maar ook onervaren en beginnende liefhebbers van tekst. Die laatste groep levert vaak leuke teksten tegen een leuke prijs. Je zal hier en daar zelf nog wat moeten verbeteren, informatie aan moeten vullen of juist een en ander moeten schrappen. De kans is groot dat je zelf nog best wat werk moet verrichten. Een ervaren tekstschrijver is misschien wat duurder, maar wel een goede investering. Zij kunnen bogen op jaren oefening. Hoewel ze in de praktijk misschien niet eens zo lang bezig zijn, komt die snelheid juist door jaren ervaring. Daar investeer je ook in.

Goede teksten leiden tot meer klanten, een betere merkpositie en hogere verkoopcijfers. Slechte teksten, daarentegen, stoten prospects af en schaden je bedrijfsimago. Ben je op zoek naar een ervaren tekstschrijver voor het opstellen van jouw websiteteksten? Iemand die met je meedenkt en jouw doelgroep gericht aanspreekt? Neem dan contact met ons op!

☎ +31 (13) 590 78 42
contactformulier
Volg ons en blijf op de hoogte